Ridic o problemă care s-a mai discutat şi pe alte forumuri: dacă îţi faci un site de genul YouTube, la scală mică, bineînţeles, cu găzduire de la o firmă care acceptă warez, rişti să ai probleme legale cu autorităţile din ţara ta? E important locul unde sunt serverele sau ţara în care trăieşte proprietarul site-ului...?
Pai avem trilulilu .. si nu cred ca ii ia nimeni de guler pentru ce se posteaza acolo ..
Trilulilu are servere proprii... Când eşti doar găzduit de altcineva şi orice reclamaţie de copyright infrigement la adresa firmei de hosting este predată autorităţilor, e mai problematic...
La un copyright infrigement tu personal o iei pe cocoasa. Se ataca hostul initial pentru a-ti invalida situl, dar raspunderea legala o ai tu ca si detinator. si eu pot sa imi fac server un comp de pilda si sa o trag asa cu hostingul,dar la o adica tot eu sunt raspunzatoare legal pentru asta .. asa cred ..
Nu cred că un site gen youtube ar fi la scală mică..Lumea e înnebunită după aşa ceva şi imediat te va bombarda traficul.Cel mai bine e cu hostul de la tine acasă..Dacă e vreo problemă o dezbate cu tine,iei singur deciziile,programezi mai comod,şi poţi să faci şi un site gen youtube dacă firma de la care ai internetul îţi permite(adică dacă are atâta bandă să-ţi dea)..
Sincer , DA , poti. Am si un exemplu concret, am un amic sta in , Spania ( el e din Mexic) care a creat un site , un fel de fan-club, pentru cineva. El era administratorul. Acum, toate materialele video erau hostate pe youtube. Fiind un club de fani , normal ca materialele hostate , NU aveau aprobarea producatorului in cazul de fata Televisa S.V (o mare companie din Mexic, cei care va uitati pe acasa sigur ati auzit de astia si nu , nu produc numai telenovele

printre altele au si o echipa de fotbal Club America campioana Mexicului, au un portal foarte bine dezvoltat EsMas, au vreo 6 canale tv .etc). Am facut paranteza de mai sus sa va fac sa intelegeti ca nu sunt chiar nimeni. Ideea e ca Televisa a cerut oficial ca respectivele clipuri sa dispara de pe Youtube, altfel astia intrau la belele legale. Tare ar fi fost interesant un proces intre Televisa si Google pe drepturi de autor nu?

Atunci cei de la Youtube au sters mai multi utilizatori fara a le spune motivul, si odata cu ei , cum era normal si videoclipurile. Posesorii conturilor care au hostat clipurile nu au patit nimic. Singurii care au fost sifonati in tot cazul asta au fost cei de la Youtube pentru ca le-au hostat.
ca sa te convingi ca e cat se poate de "pe bune"..

Scuză-mă, dar pot să ştiu şi eu cui te adresezi?
dojo e cea care a susţinut că ,,nu te ia nimeni de guler'', nu eu... 
Eu spuneam ca trilulilu nu o ia pe cocoasa (nu stiu de ce), dar daca ai citit al doilea mesaj, spuneam ca tu, ca si site owner o iei in freza. Si youtube o mai ia discret, asa cum ni s-a si aratat, pentru ca nu te poti ascunde dupa chestii de genul "nu ma intereseaza ce se posteaza la mine". Si eu iau masuri daca se fura un articol de altundeva si se posteaza aici. In momentul in care mi se atrage atentia, am si ras postul si am dat warn. Nu e de joaca
daca ai citit termenii de utilizare din youtube spun clar ca nu ai voie sa urci un material care nu e al tau. Iar in cazul in care ai urcat mai mult de trei materiale video iti elimina din start contul.
Dupa cum am vazut acum iti ofera posibilitatea sa le stergi tu si nu iti mai elimina contul cu toate clipurile daca stergi doar cele problematice.
O spun pentru ca am patit-o in canalul oficial al Andrei din youtube. Cei de la protv au trimis probabil un mesaj celor de la youtube anuntand ca se afla cateva clipuri pe un canal youtube ce le apartin (probabil vor ca lumea sa intre la ei in site). Prima data cei de la google/youtube le-au sters direct , pe parcurs am mai pus altele fara sa-mi dau seama ca o sa am probleme , insa in cazul asta mi-au zis ca daca le sterg nu o sa am probleme , le-am sters si nu mi s-a eliminat canalul/contul.
In legatura cu lansarea unui alt site gen youtube... nu stiu ce sa zic , eu unul o sa folosesc mereu youtube, de ce ? e celebru in lumea intreaga iar vizitatorii clipului o sa fie mult mai multi ca cei din trilulilu la acelasi clip de ex. Sunt sigur ca in viitor o sa faca si o pagina in romana cum au facut in mai multe limbi. Bineinteles tot ei . Si oricum sunt foarte multi romani care utilizeaza youtube.
ovy, răspuns clar: da, ai voie să preiei orice filmuleţ de pe YouTube (sau alte site-uri de acest gen - Yahoo video, Metacafe, Trilulilu) şi să le postezi cu ajutorul codului embed pe site-ul tău, fără nicio problemă. Nu contează de cine sunt postate. Dacă YouTube va şterge filmuleţul respectiv, la tine pe site (unde îl vei posta) va rămâne doar fereastra şi va scrie ceva de genul "this video is no longer available". YouTube nu stă să verifice fiecare site unde sunt preluate filmuleţele lor. Uită-te pe net. Sunt o mulţime de site-uri, bloguri şi chiar forumuri care folosesc codul embed pentru a pune filmuleţe de pe YouTube.