Dupa ce am deprins primii pasi in blogging, pe un host gratuit, doresc in acest moment sa trec la blogging in adevaratul sens al cuvantului.
In cateva zile imi voi procura domeniul, mi-am pregatit materiale si surse, singurul lucru la care nu sunt foarte pregatit este aspectul tehnic.
Mentionez ca nu stiu programare, daca imi dau baietii website-ul, habar nu am ce sa fac pe el, in concluzie doresc niste sfaturi: de unde sa incep? Sa iau un template de pe net, pe care ulterior sa il customizez sau....
Astept cu nerabdare sfaturile vostre intrucat pe data de 1 aprilie (nu e gluma) vreau sa lansez acest blog.
Multumesc mult!
1)care baieti iti vor da website?
2) da, poti incepe cu o tema deja creata urmand mai apoi sa o modifici dupa bunul plac. teme deja facute poti gasi
aici. daca ai un blog care doresti sa-l monetizezi te sfatuiesc sa dai ceva banuti pentru a-ti crea o tema. Daca este doar o tema unde sa-ti scrii ideile si gandurile poti incepe cu o tema deja facuta.
Succes!
Mie nu mi se pare chiar asa de "profitabil" sa muti blogul pe domeniul tau!
Am avut un blog pe blogspot cu 100 de oameni record in trafic.ro,si ni s-a cam urcat democratia la cap si am luat un domeniu(nu eu, ci emj la luat de la dojo) rezultatul a fost dezamagitor: 50 useri pe zi!Eu te sfatuiesc,daca vrei sa ai vizitatori sa ramai pe un host gratis( blogspot sau wordpress)!
Din cate stiu eu(si rog pe cei care se pricep mai bine sa ma corecteze daca gresesc),un blog pe domeniul tau este indexat mai greu de motoarele de cautare!Si pe langa astea sa sti ca ai si un mic avantaj daca esti pe free host,pentru ca wordpresul sau blogspotul au seo mai dezvoltat,adica este deja facut,daca pot sa ii zic asa!!!
Gresesti. Eu mi-am lansat blogul de vreo 2 saptamani. Primul articol scris l-a indexat in 15 minute. Acum in maxim 10 minute indexeaza orice articol care il scriu. Despre wordpress gratis, nu prea are asa de mult seo pe cat crezi. Pentru asta exista pluginurile all in seo seo pack si google-sitemap-generator.
Cel mai bine e sa ai blogul gazduit undeva unde poti sa instalezi pluginuri, sa "umbli" la fisiere. Ori pe un host gratis putin mai interesant, ori pe propriul host.
Rila, in timp trebuie sa te muti pe domeniu. Daca ai stii cati stramba din nas la vederea siturilor pe blogspot (eu sunt in gasca asta) te-ai speria. Daca erati destepti incepeati pe domeniu si nu mai pierdeati timpul pe blogspot. Fii fericit ca ai reducere de trafic de la 100 pe zi (ceea ce nu e rupere de server) si nu la cateva mii pe zi, cu advertiseri suparati pe tine. Daca stii sa iti faci niste redirecturi destepte, nu mai ai asa probleme.
revenind la topic: odata ce ai domeniul activ si contul de hosting, iti instalezi un script (recomandam cu maxima caldura wordpress). Il descarci de pe wordpress.org si il instalezi pe server (are read me si sunt mii de tutoriale de instalare, deci te vei descurca). Dupa aia e usor .. gasesti o tema frumoasa pe net si o instalezi, prestezi articole etc. Te prinzi pas cu pas

@valoo - m-am gandit la mxhost, insa nu e ceva stabilit...daca aveti recomandari le astept cu interes
Multumesc mult pentru sfaturi, vom vedea curand rezultatul

OK,am zis ca nu prea ma pricep,nu imi sariti in cap