Invatam Net - Forum webmasteri

Full Version: Contracte pentru moderatori
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Exista si asa ceva. In unele comunitati administratorul si moderatorii lucreaza pe baza unui contract. In altele nu. Cum este in cazul comunitatii tale?
fara contract Smile
fara contract
Fara contract dar prefer sa cunosc bine persoana pe care o pun ca si moderator si sa stiu ca pot avea incredere.
fara contract...
fara contract, banuiesc ca (,) comunitatile ce ofera contracte se respecta si cand spun asta ma refer la comunitatile cu un nr de vizitatori mari si cu un nr de useri (+- activi) mari.
In momentul in care vor fi platiti pentru munca, vor avea si contracte. In momentul asta insa, este o chestie voluntara, asa ca ii scutesc Big Grin
Exista anumite forums care ofera rewards pentru moderatori. Am fost o perioada in Twain Team in phpBBhacks.com si am primit la final de an un cec cadou Amazon de 25 USD. Nu este plata neaparat, o mica recompensa numai.

Sunt si forums in care unii moderatori sunt platiti. Pentru mine sa fiu moderator pe phpBBhacks sau pe karateforums.com de pilda a fost o onoare uriasa ... multi lucreaza voluntar .. si moderatorii mei. In momentul in care as monetiza atat de bine un site si as avea nevoie de maxima seriozitate si implicare din partea unui mod, ar veni si o eventuala retributie. Dar s-ar munci pentru banii aia foarte mult.
Prospero, daca eu am chef sa angajez "paza" pe invatam.net de pilda si am cu ce sa ii si platesc ... iti dai seama ca se poate. de la un voluntar nu poti avea pretentii exagerate. Daca insa de pilda am ceva mai bun de facut pe alte forumuri si clienti de rezolvat, poate incep sa ma gandesc sa am o mana dreapta. Acel mod va primi eventual o suma de bani, si va avea serios de munca .. adica va promova comunitatea, va incepe threads, va raspunde, curata forum-ul etc.

Am primit si eu un job de asta pe a-zforums.com (sau ceva de genul) de la tipul ala Miner (care face skins de vbulletin). Primeam teoretic 100 USD pe luna. Numai ca nu si-a mai onorat deal-ul si a vandut proiectul in cauza peste ceva saptamani.

De ce nu admin? Pentru ca nici Dumnezeu nu intra ca admin in forum-urile mele. Exista foarte putine cazuri de situri in care aadryanaa are de pilda acces de admin, si asta pentru ca am totusi mare incredere in ea si stam la distanta de 2 etaje, deci stiu unde o gasesc sa o strang de gat Big Grin .. si masina ei e parcata sub geamul meu ... hi hi ..

In general NU este OK sa fie mai multe moase pe un nou-nascut. Prefer sa am control si sa stiu ca eu am facut tampenii, decat sa banuiesc (si nejustificat) pe altcineva.

Si pentru a incheia minunea asta de opera balzaciana .. este clar ca mod-ul ala de este platit, va primi o lista cu atributii .. si daca il platesc pe firma (foarte probabil pana la urma) ii dau pe la nas si cu un contract Wink

Dar asta nu la munca de voluntariat, of course.
iti dai seama ca ar fi in cazul asta vorba de bani destul de seriosi, pentru a merita "nebunia". Daca as ajunge sa angajez cu "state de plata" un mod, asta inseamna 1. ca forum-ul este atat de mare incat eu nu mai pot descurca singura (oricum intru zilnic in forum-urile mele) si 2. ca se discuta despre un job foarte serios cu plata in cauza.

Nu am ajuns la asemenea situatii inca, dar nu as exclude posibilitatea asta. Daca as avea un forum care face bani foarte seriosi si doresc sa mai si respir, as alege eventual o "mana dreapta" oficiala care ar avea atributii foarte clare (munca mult mai serioasa decat numai stat ca mod) si ar primi plata.

Dar mai trece multa apa pe Bega pana atunci Big Grin
Pages: 1 2 3
Reference URL's